Guide
Kulhydrat, protein og fedt
Mad består af næringsstofferne kulhydrat, fedt og protein.
Den mad vi spiser, påvirker vores blodsukker:
- Kulhydrater i form af sukker og stivelse giver stigning i blodsukkeret.
- Jo mere kulhydrat, borgeren spiser, jo mere stiger blodsukkeret.
- Fedt og protein forsinker stigningen i blodsukkeret.
Lær mere
Siden opdateres...
De forskellige næringsstoffer
Kurve med blodsukkerstigning
Kurver med blodsukkerstigninger ved hhv.:
- sukkerarter fx fra frugtjuice
- stivelse fra fx brød
- kostfibre fra fx kål
Blodsukkerværdier
- Et blodsukker på 3,9 mmol/l eller derunder (hypoglykæmi) betragtes som lavt blodsukker.
- Et blodsukker mellem 4 og 10 mmol/l betragtes som blodsukker i normalområdet.
- Et højt blodsukker over 10 mmol/l (hyperglykæmi) betragtes som et højt blodsukker.